sc_verde_logo.png
Het Curaçao-gevoel in Paramaribo

Het Curaçao-gevoel in Paramaribo

paramaribo_01.jpg

Voor de vijfde keer is in de hoofdstad van Suriname de Curaçao InfoMart georganiseerd, een initiatief van het Curaçao Toeristen Bureau. De beurs was vooral gericht op het bevorderen van de handelsbetrekkingen met het eiland.

Het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) heeft in het verleden aan diverse beurzen in Suriname deelgenomen om Curaçao als vakantiebestemming te promoten. Vanwege de vele concurrentie van andere landen op die beurzen, is vijf jaar geleden de Curacao InfoMart in Suriname geïntroduceerd, een beurs uitsluitend over Curaçao. Het CTB organiseert dit evenement samen met het Surinaamse bedrijf Creative Communications.

Werd er vorig jaar voor de Curaçao InfoMart een strand aangelegd op het parkeerterrein van TBL Cinemas, dit jaar was bij hotel Royal Torarica de pontjesbrug nagebouwd, compleet met verlichting. De opening van de beurs werd opgeluisterd door en een brassband en een show met dansers.

Twaalf bedrijven uit Curaçao, waaronder Renaissance Curacao Resort & Casino, het Hilton hotel, Scuba Lodge en Rancho El Sobrino, boden hun producten en diensten aan het publiek aan. Ook Surinaamse reisorganisaties waren vertegenwoordigd, onder meer  Waldo’s Travel en Satyam Holidays. Fly Allways verlootte enkele vliegtickets. Aan het eind van de avond konden bezoekers een vliegreis met verblijf in een hotel winnen, aangeboden door Unique Package plan van Cornelly Markiet in samenwerking met Insel Air.

Een tentoonstelling van schilderachtige portretten van Curaçao, gemaakt door de Nederlands-Surinaamse fotograaf Erik Kuiper, bekend als Erik D. Eye, vestigde de aandacht  op folkloristische dans, handgemaakte kunstwerken, de lokale keuken en het straatbeeld in Willemstad.  ,,Curaçao is populair in Suriname,” zegt Kuiper. ,,Dat bleek ook nu weer uit de vele positieve reacties.”

Om de handel met Curaçao te promoten, bracht Vanessa Toré van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) Curaçaose ondernemers in contact met Surinaamse zakenmensen.  De matchmaking was mede voorbereid door Janine de Windt, marketing manager van het Curaçao Toeristen Bureau die ook de voorgaande edities van de Curaçao InfoMart heeft georganiseerd. Op de tweede dag van het driedaagse evenement was er een seminar over zakendoen op Curaçao.

Balcontrole oefenen met bondscoach Remko Bicentini

Balcontrole oefenen met bondscoach Remko Bicentini

‘Ik wil anderen helpen het ver te schoppen.’

‘Ik wil anderen helpen het ver te schoppen.’

0