sc_verde_logo.png
Coca-Cola systeem viert 80 jaar op Curaçao en draagt bij aan milieu-initiatieven

Coca-Cola systeem viert 80 jaar op Curaçao en draagt bij aan milieu-initiatieven

SC_04 Explination Prime Minister St Paulus VSBO.jpg

Het Coca-Cola systeem, bestaande uit The Coca-Cola Company en Curaçao Beverage Botteling Company (CBBC), heeft 200.000 dollar gedoneerd aan twee Curaçaose milieuorganisaties. De GreenKidz Foundation heeft 50.000 dollar gekregen en GreenForce kreeg een bedrag van 150.000 dollar toegekend.

Deze donatie is onderdeel van de wereldwijde campagne ‘A World Without Waste’ van Coca-Cola waarmee het bedrijf de strijd tegen plastic afval aanbindt. CBBC viert dit jaar op Curaçao ook nog eens haar 80-jarig jubileum. En dat is een mooie gelegenheid om extra uit te pakken. In het bijzijn van premier Eugene Ruggenaath, minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling en andere genodigden maakte CBBC deze heugelijke mededeling tijdens een persconferentie bekend.

Verantwoordelijkheid nemen

Coca-Cola lanceerde onlangs de internationale campagne ‘World without Waste’ omdat het bedrijf haar verantwoordelijkheid wil nemen voor het afvalprobleem dat is ontstaan in de wereld. Verpakkingen zijn een belangrijk deel van het moderne leven maar dragen tegelijkertijd bij aan een milieuvervuiling die de wereld parten speelt.

SC_03 Timo Brouwer of GreenForce Mrs Suiskens of the RKSchool Board Mrs George-Verhulst Marketing Mr Victor Pinedo Shareholder Mr. Kerindongo Principal of the school Mrs Matthias GreenKidz.jpg

James Quincey, de voorzitter en CEO van The Coca-Cola Company zei hier onlangs hetvolgende over: “Verpakkingen zijn wereldwijd een probleem voor het milieu. En net als alle andere bedrijven op de wereld die hieraan bijdragen hebben wij van Coca-Cola de verantwoordelijkheid om naar een betere oplossing te zoeken en die te implementeren. Met onze World Without Waste visie, investeren we in de toekomst van onze planeet en kunnen we een bijdrage leveren om het verpakkingsprobleem voor eens en voor altijd op te lossen.”

In 2030 wil deze internationale frisdrankfabrikant voor elke plastic fles of elk blikje dat zij wereldwijd verkoopt er ook een recylcen. Om dat te bereiken zet de mulinational in op de ontwikkeling van nieuwe technieken die ervoor moeten zorgen dat de frisdrankflessen en -blikjes voor 100 procent te recyclen zijn. Het bedrijf investeert verder in educatieve programmas om mensen bewust(er) te maken van het belang van een schoon milieu.

SC_06 overview PM MED.jpg

Lokale partners

Om de prestigueze doelstelling van 2030 te bereiken, haakt The Coca-Cola Company wereldwijd aan met anderen die een schoon milieu voor ogen hebben. Samenwerken met lokale milieu-initiatieven, bedrijven en consumenten is van groot belang om ervoor te zorgen dat verpakkingen niet meer in het milieu terrecht komen. Op Curaçao heeft CBBC ervoor gekozen de krachten te bundelen met GreenKidz en GreenForce. GreenKidz neemt het op zich een ‘groen’ programma te ontwikkelen en te implementeren om 3000 jongeren milieubewuster te maken. GreenForce zal investeren in het op poten zetten van een recyclefabriek die aan de nieuwste internationale normen voldoet zodat het gerecyclede materiaal geëxporteerd kan worden.

Een groene ‘mindset’ voor jongeren

Maya Matthias de voorzitter van GreenKidz is blij met de 50.000 dollar die haar stichting gekregen heeft van CBBC. “We gaan dat geld gebruiken om een groene ‘mindset’ te realiseren bij 3000 jonge mensen. Via een onderwijsprogramma waarbij het van cruciaal belang is goed samen te werken met de scholen van Curaçao, de overheid en alle andere belanghebbenden. En, dat mag ook gezegd, we zijn altijd blij met de steun van Coca-Cola voor onze projecten.”

Investeren in een nieuwe techniek

Met de 150.000 dollar die GreenForce van CBBC gekregen heeft, zal het bedrijf, in samenwerking met CBBC, investeren in het moderniseren van de recyclingfabriek. “China was onze afzetmarkt voor recycled plastic. Het beleid is daar veranderd en daarmee ook onze exportmogelijkheden. Via CBBC hebben we nu een nieuwe afnemer gevonden maar om die te kunnen bedienen, zullen we het plastic om een andere manier moeten verwerken.

We moeten investeren in een andere modernere techniek. Daar zullen wij de 150.000 dollar voor gaan gebruiken,” aldus Timo Brouwer van GreenForce.

De investering zal er overigens ook voor zorgen dat GreenForce grotere hoeveelheden plastic afval kan verwerken. En er zullen meer inzamelplaatsen komen voor de consument om recyclebaar afval in te leveren.

Bewust minder plastic bij Coca-Cola

Myrthe George-Verhulst, de Sales & Marketing Manager van CBBC, maakte van de persconferentie gebruik om een update te geven over milieuvriendelijke veranderingen van het lokale productieproces van CBBC. “Tegen het einde van dit jaar zullen alle PET-flessen die wij produceren voor 25% uit gerecycled materiaal bestaan. Tegen die tijd zullen alle 20oz drankjes zoals Fria, Coco-Rico en Criollita in lichtgewicht flessen worden verkocht. In 2019 zullen we overgaan op de ‘short cap’, een andere sluiting waardoor er minder plastic nodig is voor het produceren van niet alleen de fles maar ook de dop. Ons Dasani-water zit al in een lichtgewicht fles die voor 30 procent bestaat uit plantaardige hars. Minder plastic dus. Op naar een World without Waste.”

Een begin

De donaties van 200.000 dollar (Nafl. 359.090,-) van CBBC aan GreenKidz en GreenForce markeren zoals gezegd ook de 80ste verjaardag van CBBC op Curaçao. “Met deze samenwerking, die we zullen uitbouwen, zetten wij een belangrijke stap voorwaarts naar een betere schonere wereld en dragen we bij aan onze internationale campagne ‘A World without Waste’. Door hier te beginnen. Op dushi Kòrsou.”

 

Curaçao maakt schoon tijdens World Clean Up Day Regering ondersteunt initiatief op 15 september

Curaçao maakt schoon tijdens World Clean Up Day Regering ondersteunt initiatief op 15 september

Bouwen aan opvang voor straathonden

Bouwen aan opvang voor straathonden

0