sc_verde_logo.png
Bouwen aan opvang voor straathonden

Bouwen aan opvang voor straathonden

SC_straathonden2.jpg

Het officiële startsein voor de bouw van het Kluivert Dog Rescue Center klinkt deze ochtend. Om half acht begint de eerste graafmachine met het egaliseren van het terrein nabij villapark Fontein op Banda’bou. Binnenkort zullen daar de eerste honden worden opgevangen.

Kluivert Dog Rescue Center is een initiatief van Rossana Kluivert (44), de vrouw van voetballer en voormalig bondscoach van Curaçao Patrick Kluivert. Zij zet zich al meer dan tien jaar in voor straathonden. Na tal van reddingsacties tijdens vakanties en werkbezoeken aan Curaçao gaat haar droomwens in vervulling: een plek waar - gesteriliseerde en gecastreerde - honden in een veilige omgeving oud kunnen worden.

In Mirjan Seppenwolde van stichting Rescue Paws Curaçao vond Rossana Kluivert een gelijkgestemde. De afgelopen jaren hebben zij samen zwaar mishandelde en verwaarloosde honden op Curaçao van een wisse dood gered. De vriendinnen besloten samen de schouders onder het gedroomde project te zetten, Rossana vanuit Nederland en Mirjan op Curaçao.

Achitect Harm Rooijakkers van Studio Acht Caribbean Architects ontwierp de opstallen en inrichting van Kluivert Dog Rescue Center. Het bouwproject wordt belangeloos door Rooijakkers geleid. De hondenopvang zal naar verwachting in augustus klaar zijn voor ingebruikname. Het centrum zal plaats gaan bieden aan maximaal 800 honden.

SC_straathonden3.jpg
SC_straathonden.jpg
SC_straathonden4.jpg

De ontwikkeling van Kluivert Dog Rescue Center is in Nederland via televisie te volgen.  Dit najaar komt TLC met de real-life serie: Rossana Kluivert On A Mission. Rossana wordt met haar gezin zowel in Nederland als op Curaçao met de camera gevolgd. De kijkers kunnen zien hoe zij fondsen werft voor het project, hoe de bouw vordert, en hoe het hele gezin op Curaçao de straat opgaat om honden te redden. 

Via Rescue Paws Curacao zijn de afgelopen jaren een paar honderd pups en volwassen honden geadopteerd, zowel op Curaçao als in Nederland. Met de televisieserie hopen Rossana Kluivert en haar team te bereiken dat meer Westpointers een nieuw baasje krijgen en het overal zichtbare leed van honden op het eiland over enkele jaren tot het verleden behoort. "Ik ga er echt alles aan doen om het hondenleed te stoppen," zegt Rossana Kluivert.

Voor meer informatie: www.kluivertdogrescuecenter.nl

 

Coca-Cola systeem viert 80 jaar op Curaçao en draagt bij aan milieu-initiatieven

Coca-Cola systeem viert 80 jaar op Curaçao en draagt bij aan milieu-initiatieven

Balcontrole oefenen met bondscoach Remko Bicentini

Balcontrole oefenen met bondscoach Remko Bicentini

0